Παγωτό καραμέλα

Παγωτό καραμέλα με 
καβουρδισμένα και καραμελωμένα
 αμύγδαλα!
υλικά:
1 κονσέρβα φυτική κρέμα Ερμολ
 *1 κονσέρβα ζαχαρούχο καραμελωμένο
*1 κούπα καβουρδισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα
1 βανίλια
250 ml. γάλα εβαπορέ

εκτέλεση:
 Χτυπάμε στο μίξερ την ερμολ μέχρι να αφρατέψει , 

προσθέτουμε το ζαχαρούχο , το εβαπορέ ,την βανίλια και 

συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη φουσκωμένη κρέμα.

 Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

Το βάζουμε στην παγωτομηχανη ή σε δοχείο που  κλείνει αεροστεγώς, στην κατάψυξη.
 Προσθέτουμε και σιρόπι καραμέλας

* Το ζαχαρούχο για να  καραμελώσει πρέπει να το βάλουμε να σιγοβράζει για 3 ώρες περίπου σε μια κατσαρόλα  γεμάτη νερό.
Τα αμύγδαλα τα βάζω σε βραστό νερό για 2'-3' ,τα ξεφλουδίζω ,τα βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά να καβουρδιστούν και ρίχνω ζάχαρη τόση όσο να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού.
Όταν αρχίσει να υγροποιείτε η ζάχαρη αποσύρω από την φωτιά γιατί θα μας καεί η καραμέλα. Τα αδειάζουμε σε λαδόκολλα για να ξεκολλήσουν εύκολα όταν κρυώσουν και μετά τα σπάμε με ένα γουδί 
Καλή επιτυχία

Σχόλια