Παγωτό καραμέλα με
καβουρδισμένα και καραμελωμένα
αμύγδαλα!
καβουρδισμένα και καραμελωμένα
αμύγδαλα!
1 κονσέρβα φυτική κρέμα Ερμολ
*1 κονσέρβα ζαχαρούχο καραμελωμένο
*1 κούπα καβουρδισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα
1 βανίλια
250 ml. γάλα εβαπορέ
εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ την ερμολ μέχρι να αφρατέψει ,
προσθέτουμε το ζαχαρούχο , το εβαπορέ ,την βανίλια και
συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη φουσκωμένη κρέμα.
προσθέτουμε το ζαχαρούχο , το εβαπορέ ,την βανίλια και
συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη φουσκωμένη κρέμα.
Το βάζουμε στην παγωτομηχανη ή σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, στην κατάψυξη.
Προσθέτουμε και σιρόπι καραμέλας
Προσθέτουμε και σιρόπι καραμέλας
* Το ζαχαρούχο για να καραμελώσει πρέπει να το βάλουμε να σιγοβράζει για 3 ώρες περίπου σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό.
* Τα αμύγδαλα τα βάζω σε βραστό νερό για 2'-3' ,τα ξεφλουδίζω ,τα βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά να καβουρδιστούν και ρίχνω ζάχαρη τόση όσο να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού.
Όταν αρχίσει να υγροποιείτε η ζάχαρη αποσύρω από την φωτιά γιατί θα μας καεί η καραμέλα. Τα αδειάζουμε σε λαδόκολλα για να ξεκολλήσουν εύκολα όταν κρυώσουν και μετά τα σπάμε με ένα γουδί
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου