Εύκολη τούρτα με σαβαγιαρ!
υλικά:
Σαβαγιαρ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί φυτική σαντιγί Ερμολ
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ κουβερτούρα
1 κούπα γάλα
1/2 ποτηράκι Κονιάκ
Τρούφα
εκτέλεση:
1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε Μπεν Μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
2. Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική σαντιγί Ερμόλ.
3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
4. Προσθέτουμε και το γιαούρτι.
5. Ρίχνουμε και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
6. Έτοιμη η κρέμα.
7. Αναμιγνύουμε το γάλα με το κονιάκ και βαπτίζουμε ένα ένα Σαβαγιάρ.
8. Τα βάζουμε με σειρά στο πάτο μιας φόρμας - τσέρκι.
9. Ρίχνουμε την μισή περίπου κρέμα και την απλώνουμε.
10. Συνεχίζουμε την διαδικασία βαπτίσματος των Σαβαγιάρ.
11. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, απλώνουμε και τέλος πασπαλίζουμε με τρούφα.
(Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο πάνω από 8 ώρες.)
Έτοιμη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου