Πατατόπιτα!
υλικά γέμισης:
5-6 πατάτες βρασμένες
2 φρ. κρεμμυδάκια
λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
ελαιόλαδο
5-6 πατάτες βρασμένες
2 φρ. κρεμμυδάκια
λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
ελαιόλαδο
υλικά ζύμης:
600-700 γρ. αλεύρι
1 φλιτζ. καφέ καλαμποκέλαιο
αλάτι
1-2 κ.σ. ξύδι
νερό όσο πάρει
80-100γρ βούτυρο λιωμένο
(Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο, να γίνει μια μαλακή ζύμη.)
****************************
εκτέλεση:
εκτέλεση:
1. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30'. Κόβουμε την ζύμη σε δυο κομμάτια, το ένα λίγο μεγαλύτερο και το ανοίγουμε σε φύλλο.
2. Περιχύνουμε με βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλου..
.. το διπλώνουμε σε ρολό.
3. Το γυρνάμε σαν σαλιγκάρι και..
..το βάζουμε σε αλευρωμένο πιάτο για 15' περίπου στην κατάψυξη για να παγώσει το βούτυρο και να μη μας κολλάει το φύλλο στο άνοιγμα.
4. Ανοίγουμε σε φύλλο πάλι πρώτα το μεγαλύτερο..
..και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
5. Πολτοποιούμε τις πατάτες
Προσθέτουμε όλα τα υλικά,ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι.
6. Στρώνουμε την γέμιση μέσα στο φύλλο.
7. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε.
8. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με τα χέρια μας λίγο νερό πάνω στην πίτα, ψήνουμε για 1:10΄περίπου στους 175-180C.
Καλή επιτυχία!
** Αν θέλετε μέσα στην γέμιση μπορείτε να βάλετε 100γρ. κεφαλογραβιέρα**
** Αν θέλετε μέσα στην γέμιση μπορείτε να βάλετε 100γρ. κεφαλογραβιέρα**
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου