Μανιτάρια στιφάδο

Μανιτάρια στιφάδο!
υλικά:
25 κρεμμυδάκια για στιφάδο
11/2 - 2 κιλ. μανιτάρια διάφορα ( Πλευρώτους, Portobello, Άσπρα , Καφέ)
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ντομάτα στον τρίφτη
1 1/2 - 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
φλιτζ. του καφέ ξύδι από σταφύλι
1 ξύλο κανέλας
2 σκέλιδες σκόρδου
10 γαρίφαλα
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
1 κ. σ. ζάχαρη
αλάτι - πιπέρι

 εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει στο μέγεθος περίπου των κρεμμυδιών, όλα τα μπαχαρικά, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο ,την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφού έχουν αρχίσει να βγάζουν τα νερά τους..

Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με το κρασί, το ξύδι, τον κύβο, και την τριμμένη ντομάτα..
και τα ρίχνουμε μέσα στα μανιτάρια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράζει. ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ
Μετά από περίπου 1 ώρα είναι έτοιμο!
Καλή όρεξη!  👌


Σχόλια