👀
Νηστίσιμη Φέτα από Αμύγδαλα!
Νηστίσιμη Φέτα από Αμύγδαλα!
υλικά:
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κούπα ζεστό νερό
1 κούπα κρύο
4 κ.σ. λεμόνι
12 κ. σ. νισεστέ
2 κ. γλ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. διατροφική μαγιά (στα καταστ. με προϊόντα bio)
1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
2 κ. γλ. θυμάρι
εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα για 8 ώρες σε νερό. Έπειτα τα βάζουμε σε βραστό νερό για 2'-3' και τους αφαιρούμε την φλούδα.
2. Τα ρίχνουμε σε πολυκόφτη και τα κοβουμε ..
3. Προσθέτουμε το ζεστό νερό..
4. ..και χτυπάμε να γίνει σαν αραιή κρέμα.
5. Σε μπολ ριχνουμε το κρύο νερό με το νισεστέ και ανακατεύουμε.
6. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να..
..''δέσει'' σφιχτή κρεμά.
7. Ρίχνουμε το μείγμα σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο οπού και εκεί θα σφίξει και άλλο.
Καλή επιτυχία!
2. Τα ρίχνουμε σε πολυκόφτη και τα κοβουμε ..
4. ..και χτυπάμε να γίνει σαν αραιή κρέμα.
5. Σε μπολ ριχνουμε το κρύο νερό με το νισεστέ και ανακατεύουμε.
6. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να..
..''δέσει'' σφιχτή κρεμά.
7. Ρίχνουμε το μείγμα σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο οπού και εκεί θα σφίξει και άλλο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου