Τρίγωνα Πανοράματος 👌
1 πακέτο φύλλο Κρούστας
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 λιτρ. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
7 κ.σ. γεμάτες νισεστέ
4 κρόκους
4 βανίλιες
50 γρ. βούτυρο
450 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
1 φέτα λεμόνι
2 κ.σ. ζάχαρη
(Σε αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστούν. Έπειτα ριχνουμε την ζάχαρη και όταν λιώσει ανακατεύουμε τα αμύγδαλα να πάει παντού η καραμέλα.Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κοβουμε σε multi ή τα χτυπάμε λίγο στο γουδί.)
(όλα μαζί σε κατσαρόλα για 8')
διακόσμηση
3/4 κουπ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και καραμελωμένα2 κ.σ. ζάχαρη
(Σε αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστούν. Έπειτα ριχνουμε την ζάχαρη και όταν λιώσει ανακατεύουμε τα αμύγδαλα να πάει παντού η καραμέλα.Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κοβουμε σε multi ή τα χτυπάμε λίγο στο γουδί.)
εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τα τρίγωνα βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο και διπλώνοντας όπως στις φωτογραφίες.
Σιροπιάζουμε καλά βαπτίζοντας τα στο χλιαρό σιρόπι.
Με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύουμε τις βανίλιες και το νισεστέ.
Όταν ζεσταθεί το μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ
και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια της για να μη μας κάνει πέτσα μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού έχει κρυώσει η κρέμα την βάζουμε σε ένα κορνέ. Γεμίζουμε ένα ένα τα τρίγωνα και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Τα τοποθετούμε με σειρά και τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
Φτιάχνουμε τα τρίγωνα βουτυρώνοντας ένα ένα φύλλο και διπλώνοντας όπως στις φωτογραφίες.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 25'-30' περίπου στους 180c
Όταν ψηθούν και κρυώσουν ελαφρώς (να μπορούμε να τα πιάσουμε) κόβουμε με ένα μαχαιράκι στο σημείο που σας δείχνω με το βελάκι και την διακεκομμένη γραμμή από την επάνω πλευρά και δημιουργούμε ένα (πορτοφολάκι/τσέπη)
Πριν όμως από όλα αυτά ετοιμάζουμε την κρέμα για να κρυώνει.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα αυγά, την ζάχαρη, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Όταν πάρει την επάνω μορφή ρίχνουμε τα 2/3 από το γάλα ανακατεύοντας.Με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύουμε τις βανίλιες και το νισεστέ.
Όταν ζεσταθεί το μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα με το νισεστέ
και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια της για να μη μας κάνει πέτσα μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού έχει κρυώσει η κρέμα την βάζουμε σε ένα κορνέ. Γεμίζουμε ένα ένα τα τρίγωνα και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Τα τοποθετούμε με σειρά και τα βάζουμε ψυγείο να παγώσουν καλά πριν τα σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία! 😉
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου