Υλικά:
1 χταπόδι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
καυτερή πιπεριά (ανάλογα τα γούστα)
1 φλυτζ. περίπου ξύδι από σταφύλι
1 φλυτζ. περίπου ελαιόλαδο μαζί με καλαμποκέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο
2 πρέζες γλυκάνισο
1κ. του γλυκού μέλι
1/2 πιπεριά κόκκινη
2 κ. της σούπας κάπαρη
Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το χταπόδι με ένα ποτήρι νερό αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε ,
(να μη λιώσει όμως στο βράσιμο να κρατάει λίγο)
2. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
3. Ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο τα κομμάτια του χταποδιού και τα υπόλοιπα υλικά.
4. Το βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 24 περίπου ώρες μπορούμε να το δοκιμάσουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου