Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Ντολμαδάκια γιαλαντζί!

 Υλικά:
50 περίπου αμπελόφυλλα 
11/2 κ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι δυόσμο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
λεμόνι

Εκτέλεση:
1.Πλένουμε και ζεματάμε ελαφρώς τα φύλλα.
2. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας .
3. Προσθέτουμε το ρύζι, αφού το ξεπλένουμε λίγο μέσα στα λαχανικά ,το λάδι ,το αλάτι ,το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσπαθήστε να υπάρχει ισορροπία ποσότητας στο ρύζι και στα λαχανικά  μέσα  στο μπόλ.
 4. Αρχίζουμε να διπλώνουμε κατά αυτό τον τρόπο, όπως φαίνονται στις φωτό 
 5. Τα τοποθετούμε με σειρά στην κατσαρόλα μας
6. Τέλος τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο ,προσθέτουμε ζεστό νερό λίγο λάδι και σιγοβράζουμε .
Σε λιγότερο από 60' θα είναι έτοιμο.
7. Σερβίρουμε με λεμόνι .
Καλή σας όρεξη.

Σχόλια