Κρουασάν βουτύρου


Κρουασάν βουτύρου
Υλικά:


500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ. μαγιά φρέσκια
200γρ. βούτυρο
200ml. γάλα
2-3κ. της σούπας ζάχαρη
1κ της σούπας αλάτι
1 κρόκο αυγού

 Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε με 130γρ. αλεύρι την μαγιά και λίγο χλιαρό γάλα και αφήνουμε να φουσκώσει
(1)
2. Ανακατεύουμε στο μίξερ το υπόλοιπο αλεύρι με την ζάχαρη ,το αλάτι, το βούτυρο το προζύμι (1) και σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα μαζί.
 'Οταν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου είναι έτοιμη ,την αφήνουμε να φουσκώσει.
(2)
Η ζύμη μετά από 60'
3. Την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα μαι την κόβουμε σαν πίτσα.
4.Τα τυλίγουμε σκέτα ή τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή με κομμάτι σοκολάτας. Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στους 230C για 15'-20'

Σχόλια