Κρουασάν βουτύρου

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ. μαγιά φρέσκια
200γρ. βούτυρο
200ml. γάλα
2-3κ. της σούπας ζάχαρη
1κ της σούπας αλάτι
1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε με 130γρ. αλεύρι την μαγιά και λίγο χλιαρό γάλα και αφήνουμε να φουσκώσει
(1) |
2. Ανακατεύουμε στο μίξερ το υπόλοιπο αλεύρι με την ζάχαρη ,το αλάτι, το βούτυρο το προζύμι (1) και σιγά σιγά το υπόλοιπο γάλα μαζί.
'Οταν ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου είναι έτοιμη ,την αφήνουμε να φουσκώσει.
(2) |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου