Κοτόπιτα Ⅰ
.JPG)
Υλικά γέμισης:
3 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 σκελ. σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
100-150 γρ. γραβιέρα
250 γρ. γιαούρτι
1/2 ποτ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
κάρυ-πάπρικα
Υλικά ζύμης:
200 γρ. βούτυρο
1 αυγό
αλάτι
1/2 ποτήρι περίπου κρύο νερό
( Τα ζυμώνουμε όλα μαζί η ζύμη να είναι μαλακή. Αφήνουμε περίπου 30' να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε τα δυο φύλλα)
Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο,σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
2. Προσθέτουμε τα λαχανικά το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
3. Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας, χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι ,τα ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε προσθέτοντας το μαϊντανό και το τυρί.Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
4. Ανοίγουμε τα 3/4 της ζύμης σε χοντρό φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί ανασηκώνοντας τα πλαϊνά σαν τάρτα και ρίχνουμε μέσα την γέμιση.
5. Ανοίγουμε και το υπόλοιπο φύλλο σε μικρότερο για να κλείσουμε την πίτα.Χαράζουμε την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
6. Ψήνουμε στους 190-200C για 1:30'.
Καλή σας όρεξη!!! |
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου