ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ

Ταλιατέλες με φρέσκο τονο

Υλικά:
600γρ. τόνο φρέσκο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
5-6 κολοκυθάκια
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι περίπου ελαιόλαδο
 1 πακέτο ταλιατέλες
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μετά ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια αλάτι,πιπέρι και τα μισά από τον μαϊντανό και τον άνηθο,προσθέτουμε τον τόνο που τον έχουμε κόψει σε λωρίδες ή κύβους.Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το ψάρι ρίχνουμε το κρασί και σε περίπου 5'-7' αποσύρουμε από την φωτιά.
3.Βράζουμε τις ταλιατέλες περίπου 8'-10', τις ρίχνουμε με μια τσιμπίδα μέσα στο ψάρι μαζί με λίγο από το νερό τους και ανακατεύουμε, ξανά ανάβουμε το μάτι της κουζίνας για να γίνει το φαγητό όλο μαζί  προσθέτουμε λίγο λάδι και τα τον υπόλοιπο μαϊντανό και άνηθο,ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!

Σχόλια