Υλικά:
12 γραμμάρια μαγιά
50 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
70 γραμμάρια γιαούρτι
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1/2 μαστίχα
500 γραμμάρια ζάχαρη
350 γραμμάρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Για το ντεκόρ:
σαντιγί
φιστίκια αιγίνης ή καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
1.Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί στον κάδο του μίξερ ή στο χέρι,η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο.Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί .
2. Σε 24'' ταψί βάζουμε λαδόκολλα και με την βοήθεια ενός λαδωμένου κουταλιού απλώνουμε την ζύμη σε όλο τον πάτο του ταψιού,το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20'.Αφού περάσουν τα 20' ψήνουμε στους 160C για 20'.Τουμπάρομαι την μισοψημένη ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30'.
3.Βράζουμε το σιρόπι για 5-10' και αφού κρυώσει σιροπιάζομαι,το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
4.Γαρνίρομαι με σαντιγί και τους ξηρούς καρπούς το βάζουμε ψυγείο και το σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.
1.Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί στον κάδο του μίξερ ή στο χέρι,η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο.Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί .
4.Γαρνίρομαι με σαντιγί και τους ξηρούς καρπούς το βάζουμε ψυγείο και το σερβίρουμε μετά από 3 ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου