Κουραμπιέδες
Υλικά:
350γρ. βούτυρο πρόβειο
250γρ. βούτυρο αγελάδος
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
200γρ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
1κ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα
1/2κ.γλ. σόδα
1/2κ.γλ. baking powder
ζάχαρη άχνη + 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1.Χτυπάμε στο μίξερ τα βούτυρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν
προσθέτουμε και το ούζο.
2. Ρίχνουμε στο αφράτο μείγμα τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι που μέσα έχουμε ρίξει το baking, τις βανίλιες και την σόδα, ζημιώνουμε σαν να τρίβουμε τυρί στον τρίφτη όχι ζύμωμα σαν ψωμί, μέχρι να γίνει μια σφιχτή αλλά αφράτη ζύμη.
3. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε
και ψήνουμε στους 170C-180C για 35'περίπου, όταν ψηθούν και κρυώσουν τους αχνίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου