Γιουβαρλάκια της Σταυρούλας

Γιουβαρλάκια της Σταυρούλας


Υλικά:
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ποτήρι του νερού ρύζι Καρολίνα 
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
1/4-1/2 άσπρο λάχανο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1.Στο multi βάζουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα κόβουμε.
2.Πλένουμε το ρύζι .Κόβουμε σε κομμάτια το λάχανο.
3. Βάζουμε τον κιμά ,το ρύζι ,τα ψιλοκομμένα λαχανικά ,το αυγό ,αλάτι-πιπέρι και 2 κουτ. της σουπ. περίπου ελαιόλαδο μέσα σε ένα μπολ, ζυμώνουμε για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
4.Γεμίζουμε μια μεγάλη  κατσαρόλα μέχρι την μέση νερό και την βάζουμε να βράσει.Αφού βράζει  προσθέτουμε στο νερό λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το λάχανο. Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού το μείγμα του κιμά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και σκεπάζουμε να σιγοβράζει το φαγητό. 
5.Εάν θέλουμε τελειώνουμε το φαγητό με αυγολέμονο. Εγώ στύβω 1-2 λεμόνια ρίχνω 3-4 κουτ. της σούπ. κορν φλάουερ ανακατεύω και το ρίχνω λίγο πριν κλείσω το 'μάτι' της κουζίνας, έτσι χυλώνει το  ζουμί στο φαγητό και γίνετε πολύ νόστιμο.
Καλή όρεξη!

Σχόλια