Υλικά:
800γρ. σιμιγδάλι ψιλό ή 600γρ. ψιλό + 200γρ. χονδρό
800γρ γιαούρτι
50γρ ζάχαρη
2κ. του τσαγιού σόδα
2 βανίλιες
1/2 κ. του τσαγιού περίπου μαστίχα (κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη)
φιλέ αμύγδαλο για διακόσμηση
Υλικά για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1/2 λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
1.Ανοίγουμε το φούρνο στους 160C και ετοιμάζουμε το σιρόπι(όλα τα υλικά μαζί εκτός από την βανίλια που θα την ρίξουμε αφού σταματήσουμε το βράσιμο)( βράσιμο 5')
2.Χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι με το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,τις βανίλιες και την μαστίχα,όχι την σόδα.
3,Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο. Βάζουμε στο μείγμα την σόδα και ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στο ταψί και το ψήνουμε για 45'.Όταν ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζομαι σιγά σιγά,
4. Αν σας αρέσει το ταχίνι ,τότε όταν το σερβίρετε ρίξτε 2 κ. της σούπας από πάνω σαν σος. Του πάει πολύ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου