Υλικά:
6-7 κολοκύθια μεγάλα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ποτήρι του νερού περίπου ρύζι γλασέ
αλάτι -πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
3-4 κουτ. σουπ. κορν φλάουερ για να "δέσουμε" το ζουμάκι στο τέλος
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα κολοκυθάκια, βγάζουμε το εσωτερικό τους.
2.Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μαζί με λίγο από αυτό που αφαιρέσαμε από τα κολοκυθάκια. Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο ψιλοκομμένο μείγμα των λαχανικών.Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ελαιόλαδο.
3.Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε ζεστό νερό να καλύψει τα 3/4 από τα κολοκυθάκια προσθέτουμε λιγο ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι.
4. Σιγοβράζουμε για 45' περίπου,μέχρι να γίνει το ρύζι. Στύβουμε όσο λεμόνι μας αρέσει να έχει το φαγητό διαλύουμε σ' αυτό το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε γύρω από τα κολοκυθάκια σε 3΄ το φαγητό είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου