Μπουγάτσα!
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200-250γρ. βούτυρο λιωμένο
κανέλα
ζάχαρη
σιμιγδαλόκρεμα
υλικά για την κρέμα:
1lt. φρέσκο γάλα
70γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30γρ. σιμιγδάλι χοντρό
100γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα εκτός από τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, όταν πήξει αποσύρουμε από την ''φωτιά'' και ρίχνουμε ανακατεύοντας τις βανίλιες.
Εκτέλεση:
1. Απλώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα στο ταψί βουτυρώνοντας, βάζουμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει ελαφρώς .
2. Kαλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας.
3. Ψήνουμε για 50'-60΄ περίπου στους 180C
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη- κανέλα και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου