Πτι-φουρ

Πτι-φουρ!!
(συνταγή της αδελφής μου)

υλικά μπισκότου:
500γρ. βούτυρο αγελάδας
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3-4 βανίλιες
1κ. περίπου αλεύρι φαρίνα
υλικά διακόσμησης:
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200-250 γρ.
ινδοκάρυδο τριμμένο
φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
μαρμελάδα

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
3. Παίρνουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μέσα ζύμη και αραδιάζουμαι με χοντρό κορνέ μικρά μπισκοτάκια μέσα σε ταψί με λαδόκολλα, ή απλώνουμε ζύμη στον πάγκο μας και κόβουμε με μικρά κουπατ.  Ψήνουμε για 10' στους 180C.  (να βγαίνουν από τον φούρνο σχεδόν άσπρα)
4. Λιώνουμε την σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει. 
5. Ενώνουμε τα μπισκοτάκια με μαρμελάδα τα βουτάμε στην σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο ή  φιστίκια, τα βάζουμε σε ένα λαμαρινάκι μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
6. Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε γυάλινο αεροστεγή βάζο.

Σχόλια