Κανελόνια
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1 κρεμμύδι
50-100γρ. γραβιέρα σε κύβος
1 πακέτο κανελόνια
υλικά για την
σάλτσα ντομάτας:
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1/2 φλ. νερό
1κ. του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Αφού έχουμε τσιγαρίσει το κρεμμύδι με λίγο λάδι,ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι,όταν έχει καβουρδιστει και ο κιμάς αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα κυβάκια γραβιέρας και αφήνουμε να κρυώσει.
2. Ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας μέσα στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5-10'.
3. Πέρνουμε ενα ενα τα κανελόνια και γεμίζουμε αφήνοντας τις άκρες κενές.
4.Όταν τα γεμίσουμε όλα τα βάζουμε με σειρά μέσα στο ταψί και ρίχνουμε την σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρι και ψήνουμε στους 180C για περίπου 40'.
5. Είναι έτοιμα καλή όρεξη.!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου