Τσουρέκια στις φόρμες των κέικ!
Υλικά:
(για 2 τσουρέκια)
600γρ. αλεύρι
100γρ. νερό χλιαρό
250γρ. άχνη ζάχαρη
80γρ. βούτυρο αγελάδος
100γρ. γάλα εβαπορέ
2 αυγά
11/3 φακ. ξέρη μαγιά
1 φακ. μαχλέπι (8-9γρ)
1 βανίλια
4-5 κόκκους μαστίχα Χίου(κοπανισμένη με1 πρέζα ζάχαρη)
1 αυγό για την διακόσμηση
σουσάμι ή φιλέ αμύγδαλο
Εκτέλεση:
1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε μέσα να ζεσταθούν το βούτυρο,η άχνη,το γάλα.(όχι να κάψει).Προσθέτουμε την βανίλια,την μαστίχα και το μαχλέπι.
2. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά.Ρίχνουμε στο χλιαρό νερό την μαγιά ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγο να βγάλει φυσαλίδες στην επιφάνεια.
3. Ρίχνουμε όλα τα υγρά στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
4. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε ήσυχη περίπου 2.5-3 ώρες.
5. Μετά από 3 ώρες.
6. Τουμπάρουμε στον πάγκο την ζύμη μας με λίγο αλευράκι και την χωρίζουμε στα 4 ή στα 6 αναλόγως πόσα τσουρέκια και σε τι μέγεθος τα θέλουμε.
(1)
(2)
7.Βάζουμε το κάθε τσουρέκι σε μακρόστενη φόρμα ή στο λαμαρινακι του φούρνου μας.Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος πάνω απο 30'.
8. Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε απαλά τα τσουρέκια μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C-180C για 25'-30'.
Μοσχομύρισε όλο το σπίτι!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου