Ραβανί !

Ραβανί


Υλικά:
11/3 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
11/3 κούπα αλεύρι φαρίνα
1/2 κούπα ζάχαρη
5 αυγά
2 βανίλιες
4-5 σταγόνες μαστίχα Χίου(κοπανισμένη με μια πρέζα ζάχαρη)
1/2 κούπα γάλα

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
2.Προσθέτουμε τις βανίλιες ,την μαστίχα, το γάλα,το σιμιγδάλι,το αλεύρι ανακατεύοντας από πάνω προς τα κάτω κυκλικά με μια σπάτουλα για να μην κάτσουν τα φουσκωμένα αυγά.
3.Βουτυρώνουμε το ταψί.
4. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170C για 40'-45'.
5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
100γρ. βούτυρο γάλακτος
31/2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
λεμόνι
10' βράσιμο
6. Κόβουμε το ραβανί σε κομμάτια και σιροπιάζουμε.
Καλή επιτυχία!!

Σχόλια