Γαλακτομπούρεκο!!!

Γαλακτομπούρεκο!!!

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1.5 λ. γάλα φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο αγελάδος για την κρέμα
200γρ. βούτυρο αγελαδος για τα φύλλα
3 αυγά
3 βανίλιες

εκτέλεση:
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το σιμιγδάλι ,την ζάχαρη, το βούτυρο,τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
2. Όταν πήξει αποσύρουμε από την 'φωτιά' και ρίχνουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε και αφήνουμε .
3. Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε ένα ένα τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα.
4. Ρίχνουμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ένα ένα, κόβουμε σε ευθείες το γλυκό περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο ραντίζουμε με το χέρι μας λίγο νερο.
5. Ψήνουμε στους 170C-175C για 60'
6. Σιρόπι 
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
λεμόνι
10' βράσιμο
ΘΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 10' ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΟ ΠΡΟΣ ΚΡΥΟ (μπορεί να μη το πάρει όλο)
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.
                                          Έτοιμο !!!      
 ( Μπορείτε να τα φτιάξετε και ατομικά)
      

Σχόλια