Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1 1/4 κουτ. του τσ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια κουτάλα
2. Σκεπάζουμε όχι αεροστεγώς και καλύπτουμε με μια κουβερτούλα, το αφήνουμε για 12-13 ώρες για να ζυμωθεί μόνο του.(γι' αυτό φτιάξτε το από το βράδυ για να το ψήσετε την επόμενη και να έχετε φρέσκο ψωμάκι)
3. Μετά απο 12 ώρες
4. Το τουμπάρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια δεν ζυμώνουμε, διπλώνουμε και ξανά διπλώνουμε για 3-4 φόρες .
(θα δείτε πως το ζυμαράκι είναι "ζωντανό"γιατί δημιουργούνται συνέχεια φουσκάλες)
5. Βάζουμε σε ένα μπολ μια καθαρή πετσέτα αλευρώνουμε και ρίχνουμε το ζυμάρι μεσα
6. Το σκεπάζουμε και με κουβερτα και το αφήνουμε για 1,30' ώρα.
(ΠΡΟΣΟΧΗ)
Όταν θα κλείσει το ζυμαράκι στο φούσκωμα την 1 ώρα θα ανάψετε τον φούρνο στους 250C και θα βάλετε μια γάστρα ή οτιδήποτε να μπαίνει στον φούρνο με καπάκι.
4. Το τουμπάρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια δεν ζυμώνουμε, διπλώνουμε και ξανά διπλώνουμε για 3-4 φόρες .
(θα δείτε πως το ζυμαράκι είναι "ζωντανό"γιατί δημιουργούνται συνέχεια φουσκάλες)
5. Βάζουμε σε ένα μπολ μια καθαρή πετσέτα αλευρώνουμε και ρίχνουμε το ζυμάρι μεσα
6. Το σκεπάζουμε και με κουβερτα και το αφήνουμε για 1,30' ώρα.
(ΠΡΟΣΟΧΗ)
Όταν θα κλείσει το ζυμαράκι στο φούσκωμα την 1 ώρα θα ανάψετε τον φούρνο στους 250C και θα βάλετε μια γάστρα ή οτιδήποτε να μπαίνει στον φούρνο με καπάκι.
7. Οταν περάσουν τα 30' βγάζετε την καυτή γάστρα από τον φούρνο και τουμπάρετε το ζυμάρι
8.Καπακώνουμε και ψήνουμε για 30' στους 250C και 15' χωρίς καπάκι στους 200C
ETOIMO!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου