Ζυμαρικά από.. σπίτι!
υλικά:
4 αυγά
400 γρ. αλεύρι
1 κ. της σουπ. αλάτι
(100 γρ. αλεύρι 1 αυγό)
Ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι όλα τα υλικά μαζί.Αν η ζύμη είναι πάρα πολύ σφιχτή προσθέτουμε 1- 2 κουταλιές νερό.
Αφήνουμε 15' την ζύμη να ξεκουραστεί
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια και αρχίζουμε να ανοίγουμε σταδιακά τα φύλλα.
Όταν φτάσουμε το φύλλο στην πιο λεπτή του μορφή,το περνάμε από το εξάρτημα για μακαρόνια (εάν δεν έχουμε το μηχάνημα αυτό μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο με πλάστη το τυλίγουμε σε σχήμα κυλίνδρου και κόβουμε σε λεπτά κομμάτια).
Απλώνουμε να στεγνώσουν λίγο.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5' το πολύ αλλιώς θα λασπώσουν γιατί είναι φρέσκα.
Τα σερβίρουμε με ότι σάλτσα θέλουμε ή με αρκετή τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.
Δοκιμάστε τα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου