Η τούρτα της Σταυρούλας
υλικά για την βάση:
2 αυγά
1/2 κούπα σοκολάτα
1 βανίλια
1 κ. του γλ. baking powder
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα βούτυρο
3/4 κούπας αλεύρι
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
(μετά από λίγο)
2. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μεσα την σοκολάτα για να λιώσει και την βάζουμε ψυγείο
λιώνουμε και το βούτυρο
(μετά από λίγο)
3.Προσθέτουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά μέσα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά.
4. Σε τσέρκι για τούρτες ψήνουμε την βάση μας στους 170C για περίπου 20'.
Την αφήνουμε να κρυώσει καλά
υλικά για την Γκανάς:
350 γρ. κρέμα γάλακτος
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1κ του γλ. μέλι
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε την σοκολάτα και το μέλι ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει.
5.Φτιάχνουμε (κρέμα στιγμής)βανίλια μαζί με μπισκότο όπως λέει η συσκευασία και την βάζουμε να παγώσει.
6.Την απλώνουμε μα μια σπάτουλα επάνω στην κρύα βάση.
7. Ρίχνουμε και την Γκανάς από πάνω και την βάζουμε ψυγείο να παγώσει.
8. Αφαιρούμε το τσέρκι γαρνίρουμε με σαντιγί...και τρώμεεεεε!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου