Φτιάχνω βούτυρο!!

Βούτυρο!

υλικά για 200γρ. βούτυρο:
600 γρ. κρέμα γάλακτος

εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ μόνη της την κρέμα γάλακτος στην αρχή για 3'-4' στη δυνατή ταχύτητα.
 Μόλις αρχίσει να φαίνεται ότι χαλάει-κόβει χαμηλώνουμε την ταχύτητα.
Θα δείτε ότι αρχίζει να διαχωρίζεται το βούτυρο από το βουτυρόγαλα.
Αφαιρούμε το εξάρτημα και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίζει 
 Παίρνουμε το βουτυράκι στα χέρια μας(αφού τα έχουμε πλύνει)και κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό αρχίζουμε να το πλάθουμε για να φύγει όλο το υπόλοιπο βουτυρόγαλα που έχει μείνει. 
 Το καθαρό βουτυρόγαλα που έχει μείνει στον κάδο του μίξερ δεν το πετάμε, το βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε σε: κουλουράκια,κέικ,ψωμί για τόστ κ.α.(μένει στο ψυγείο μόνο 1 εβδομάδα)
Είναι τέλειο για γλυκά το βούτυρο αυτό.

Σχόλια