Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
2 σκ. σκόρδο
1ποτ. του κρασιού ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι (αν χρειάζεται γιατί το χταπόδι έχει το δικό του)
δοκιμάστε προς το τέλος του φαγητού για ασφάλεια
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 φύλλο δάφνης
2 σκ. σκόρδο
1ποτ. του κρασιού ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι (αν χρειάζεται γιατί το χταπόδι έχει το δικό του)
δοκιμάστε προς το τέλος του φαγητού για ασφάλεια
χταπόδι 1κ περίπου
500γρ. κοφτό μακαρονάκι
Εκτέλεση
1 Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το χταπόδι(θα μαζέψει και θα πάρει ένα κόκκινο χρώμα).Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές για 5' περίπου.
2. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το πιπέρι και την δάφνη. Αφήνουμε για άλλα 5'.
3. Προσθέτουμε ζεστό νερό σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30', με το πιρούνι, το δοκιμάζουμε και αν έχει μαλακώσει.....
4. ....προσθέτουμε το μακαρονάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ αν το χταπόδι έχει γίνει, καλύτερα να το βγάλουμε για να μη μας χαλάσει και το ξαναβάζουμε μέσα λίγο πριν σβήσουμε το "μάτι" της κουζίνας.
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σε κάθε πιάτο.
Καλή σας όρεξη!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου