Αφράτη μηλόπιτα!

Αφράτη μηλόπιτα!

υλικά:
2-3 μήλα
125 γρ. βούτυρο
4 αυγά
2 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
8-10 δαμάσκηνα αποξηραμένα
2 κούπες ζάχαρη
1 πορτοκάλι (το χυμό του και το ξύσμα)
5-6 κουτ. της σούπ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας(εγώ έβαλα βερίκοκο)
3 βανίλιες
ζάχαρη άχνη και κανέλα

εκτέλεση:
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 180C και στο ταψί που θα ψήσουμε τη μηλόπιτα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τους κρόκους τη ζάχαρη,το ξύσμα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν. Σταδιακά προσθέτουμε και το χυμό.
3. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με τις βανίλιες και το baking powder.
4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με μια πρέζα ζάχαρη.
5. Προσθέτουμε και την μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους άλλα ανακατεύουμε χωρίς μίξερ. Ανακατεύουμε κυκλικά με σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω με απαλές κινήσεις. 
6. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα και τα τοποθετούμε στο ταψί επάνω στο λιωμένο βούτυρο,ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και την μαρμελάδα.
7. Πασπαλίζουμε με κανέλα
8. Ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.
9. Ψήνουμε στους 170-180C για περίπου 60'.
10. Αφήνετε 5-10' και την τουμπάρετε στο σκεύος σερβιρίσματος, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Δοκιμάστε τη!!

Σχόλια