Πασχαλινά κουλουράκια!!
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
8 αυγά
5-6 βανίλιες
1 φακελάκι αμμωνία
500 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού γάλα
1.200 γρ-1.300 γρ. αλεύρι
1-2 αυγά για το γυάλισμα
εκτέλεση:
2. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τους κρόκους να αφρατέψουν .
4. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία(Προσοχή γιατί φουσκώνει αμέσως)το προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και τις βανίλιες στους κρόκους και χτυπάμε λίγο με το μίξερ.Παίρνουμε την μαρέγκα και την ρίχνουμε και αυτή ανακατεύοντας με πιο απαλές κινήσεις και ταυτόχρονα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
6. Αφήνουμε περίπου 10'-15' τη ζύμη να ξεκούραστη,λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε τα κουλουράκια με τα δυο μας τα χεράκια...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου