Καρυδόπιτα!!
(εύκολη και αφράτη)
(εύκολη και αφράτη)
υλικά:
1 κούπ. γάλα
3/4 κούπ.ζάχαρη
1/2 κούπ. βούτυρο λιωμένο
2 κούπ. καρύδια χοντροκοπανισκένα
11/2 κουπ. γαλέτα
11/2 κούπ. αλεύρι
5 αυγά
1 κ. του γλ. κανέλα
1/2κ. του γλ. γαρίφαλο
1 κ. του γλ. σόδα
3 κ. του γλ. baking powder
2 βανίλιες
2-3 κ. της σούπ. κονιάκ
(για ταψί 25-20εκ.)
Σιρόπι:
3κούπ. ζάχαρη
3κούπ. νερό
1 φέτα λεμόνι
(3'-5'βράσιμο)
(για ταψί 25-20εκ.)
Σιρόπι:
3κούπ. ζάχαρη
3κούπ. νερό
1 φέτα λεμόνι
(3'-5'βράσιμο)
εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο,το γάλα,την κανέλα,το γαρίφαλο,τις βανίλιες την σόδα που την διαλύουμε μέσα στο κονιάκ.
3.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και την γαλέτα.Τα προσθέτουμε στο αφράτο μείγμα ανακατεύοντας με σπάτουλα και με απαλές κινήσεις
4. Το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 C για 40'-50'.
5.Όταν ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι σιγά σιγά .
Την έχω σερβίρει με παγωτό καϊμάκι!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου