Πετιμεζόπιτα!!

Πετιμεζόπιτα!!

υλικά:
1 κουπ. χυμό πορτοκάλι
1 κουπ. πετιμέζι
1/2 κουπ. ελαιόλαδο 1/2 κουπ. καλαμποκέλαιο
1 κουπ. νερό
3/4 κουπ. ζάχαρη
1 κουτ. τσ. κανέλα
1/2 κουτ. τσ. γαρίφαλο
ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουτ. τσ. baking powder
1 κουτ. τσ. σόδα
41/2-5 κουπ. αλεύρι

εκτέλεση:
1. Χτυπάμε λάδι με ζάχαρη για 5' περίπου.
2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με την σόδα και ανακατεύουμε.
3. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το ξύσμα και πάλι ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε σιγά σιγά τις  4 1/2 κούπες αλεύρι μαζί με το baking powder και χτυπάμε καλά για 10΄ περίπου.
(αν το μείγμα είναι αραιό ρίχνουμε 1/2 κούπα ακόμα αλεύρι)
5. Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
(ταψάκι ή φόρμα για κέικ)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C-180C για 50'-60'περίπου.
Καλή επιτυχία!!

Σχόλια