Γαύρος ξυδάτος!!!
Ώρα για ουζάκι ή τσιπουράκι
υλικά:
1 κιλό φρέσκος γαύρος
1 ματσάκι μαϊντανό
4-5 σκελίδες σκόρδο
ξύδι
ελαιόλαδο
καλαμποκέλαιο
αλάτι-πιπέρι
εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο από όλα τα ψαράκια.*(υπομονή)*
2. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο.
3. Παίρνουμε ένα δοχείο κατά προτίμηση από γυαλί να κλείνει αεροστεγώς και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα ψαράκια...
4. ..με σειρά λίγο μαϊντανό,σκόρδο,αλάτι-πιπέρι και πάλι από πάνω ψαράκια μαϊντανό, σκόρδο.....μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
5. Γεμίζουμε με ξύδι.
6. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και απογεμίζουμε με καλαμποκέλαιο κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
(Βάζω καλαμποκέλαιο για να μην πήζει το λάδι που θα είναι στο ψυγείο)
Μετά από 24 ώρες είναι έτοιμο!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου