Τουλουμπάκια

Τουλουμπάκια!!

υλικά:
2-3 αυγά(αν είναι μεγάλα μονο 2)
2 κουτ. της σουπ. βούτυρο
2 κουπ. νερό
2,5 κούπ. αλεύρι
3 κ. της σουπ. σιμιγδάλι χονδρό
4-5 βανίλιες
1 κ.της σουπ. baking powder
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

εκτέλεση:
1.Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό,το αλεύρι,το βούτυρο σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
΄
2. Βγάζουμε το μείγμα(μαλακή ζύμη) από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε πιάτο να κρυώσει λίγο.
3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
 3 κουπ. ζάχαρη
2 κουπ. νερό
1 φέτα λεμόνι
      Βράζουμε για περίπου 8-10' όλα τα υλικά μαζί.
4. Βάζουμε το ζυμαράκι μέσα στον κάδο του μίξερ.
5. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,το baking powder,την βανίλια,τα 2 αυγά και χτυπάμε για 10' περίπου να αφρατέψει το μείγμα αν είναι σφιχτό σαν ζύμη πρέπει να ρίξουμε άλλο 1 αυγό.
6. Βάζουμε το μείγμα σε κορνε.
7. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε με το κορνε ένα ένα τα τουλουμπάκια τα γυρνάμε συνεχώς. 
8. Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι τα αφήνουμε 2-3' τα βγάζουμε από το σιρόπι...
 ....και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Καλή επιτυχία!!

Σχόλια