υλικά:
21\2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
1\3 κούπα καλαμποκέλαιο
(το σιρόπι το ετοιμάζουμε πρώτο)
Σιρόπι:
21\2 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1ξυλάκι κανέλα
5-6 γαρίφαλα
(όλα μαζί σε κατσαρόλα για 5')
(όταν το αποσύρουμε από την φωτιά τότε προσθέτουμε το μέλι)
1 κουτ. της σούπας μέλι
εκτέλεση:
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσουμε.
2. Ανακατεύουμε συνεχώς...
...μέχρι να αλλάξει χρώμα
(από κίτρινο να γίνει σαν άμμο)
3. Κλείνουμε το "μάτι" της κουζίνας και ρίχνουμε προσεκτικά κουτάλα κουτάλα το σιρόπι(με πολλή προσοχή γιατί η θερμοκρασία της κατσαρόλας είναι...και όταν ρίχνουμε το σιρόπι μπορεί να πεταχτεί και στο μάτι)
προσθέτουμε 1\2 κουτ. του γλ. κανέλα και ανακατεύουμε
κουτάλα σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα αλλά να στέκεται στην κουτάλα.
βάζουμε το ζεστό χαλβά σε φόρμα το αφήνουμε 10' περίπου και...
...τουμπάρουμε σε πιατέλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου