Ρύζι Αλά Κινέζικο!!

Ρύζι Αλά Κινέζικο!!

 υλικά:
2 κολοκυθάκια
1-2 πιπεριές
2 κρεμμύδια ξερά
2-3 καρότα
2-3 σκελίδες σκόρδου
8-10 φέτες μπέικον
400 γρ, ρύζι Basmati
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
2-3 κ. της σουπ. βούτυρο για το ρύζι
3-4 κ. της σουπ. Teriyaki sauce
2-3 κ. της σουπ. Soy sauce

εκτέλεση:
(1) Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
Σοτάρουμε ένα ένα τα υλικά με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι.
(2) Μετράμε το ρύζι με ποτήρι γιατί π.χ. πάει σε 1 ποτήρι ρύζι 11/2 ποτήρι καυτό νερό.
 Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο,το ρύζι,το αλάτι,πιπέρι και καβουρδίζουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή ένταση την "φωτιά".
Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα το ρύζι ρίχνουμε το καυτό νερό χαμηλώνουμε την ένταση και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. 
Σιγά σιγά θα απορροφήσει όλο το νερό,αποσύρουμε από το "μάτι" της κουζίνας. 
(3) Ρίχνουμε μέσα στο ρύζι όλα τα λαχανικά,το μπέικον και τις sauce αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Είναι έτοιμο!
Καλή σας όρεξη.

Σχόλια