Χαλβάς με ινδοκάρυδο!

υλικά:
500γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα λάδι(1/2 ελαιόλαδο-1/2 καλαμποκέλαιο)
1 λίτρο γάλα ή γάλα φυτικό(καρύδας- αμυγδάλου κ.α.)
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.της σουπ. κακάο
5 βανίλιες
2 κούπες καρύδα τριμμένη και λίγο ακόμα για την διακόσμηση
εκτέλεση:
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το νερό,την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά όχι να βράσει.
2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε σιγανή φωτιά και το ανακατεύουμε να ζεσταθεί καλά και να μη μας αλλάξει το χρώμα του.
3.Προσθέτουμε μέσα στο σιμιγδάλι την καρύδα,τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
4.Προσθέτουμε λίγο λίγο από το μείγμα του γάλατος και ανακατεύουμε ....
5...μέχρι να γίνει σαν σφιχτεί κρέμα,σε λίγα λεπτά θα έχει πήξει.
6 .Σε φόρμα βάζουμε το 3/4 του μείγματος ή (το 1/2 αν θέλετε άλλα σε αυτή την περίπτωση θα αυξήσετε το κακάο κατά 2 κουταλιές ακόμα).
7. Στο υπόλοιπο θα προσθέσετε το κακάο...
8. ...και θα το ανακατέψετε.
9. Θα το απλώσετε από επάνω.
10. Αφήστε το να κρυώσει καλά.
..είναι έτοιμο!

*Μπορείτε βέβαια να μην το βάλετε στο ψυγείο και να το σερβίρετε αμέσως
500γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 κούπα λάδι(1/2 ελαιόλαδο-1/2 καλαμποκέλαιο)
1 λίτρο γάλα ή γάλα φυτικό(καρύδας- αμυγδάλου κ.α.)
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.της σουπ. κακάο
5 βανίλιες
2 κούπες καρύδα τριμμένη και λίγο ακόμα για την διακόσμηση
εκτέλεση:
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το νερό,την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά όχι να βράσει.
2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε σιγανή φωτιά και το ανακατεύουμε να ζεσταθεί καλά και να μη μας αλλάξει το χρώμα του.
3.Προσθέτουμε μέσα στο σιμιγδάλι την καρύδα,τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
4.Προσθέτουμε λίγο λίγο από το μείγμα του γάλατος και ανακατεύουμε ....
5...μέχρι να γίνει σαν σφιχτεί κρέμα,σε λίγα λεπτά θα έχει πήξει.
6 .Σε φόρμα βάζουμε το 3/4 του μείγματος ή (το 1/2 αν θέλετε άλλα σε αυτή την περίπτωση θα αυξήσετε το κακάο κατά 2 κουταλιές ακόμα).
7. Στο υπόλοιπο θα προσθέσετε το κακάο...
8. ...και θα το ανακατέψετε.
9. Θα το απλώσετε από επάνω.
10. Αφήστε το να κρυώσει καλά.
11. Το αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Βάλτε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες και...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου