Μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη!
υλικά:
400 ml. πετιμέζι
150 ml. πορτοκαλάδα
1 1/2 κουτ. του τσ. κανέλα
1 κουτ. του τσ. γαρίφαλο
1 κουτ. του τσ. σόδα
1 φακελάκι baking powder
λίγο σουσάμι
1-1,3 κιλ. αλεύρι
εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ το λάδι,το πετιμέζι,την πορτοκαλάδα την κανέλα,το γαρίφαλο,την σόδα και το baking powder. Ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο .
2. Αφού ρίξουμε το 1 κιλό αλεύρι προσέχουμε με το υπόλοιπο που θα ρίχνουμε να μη μας σφίξει η ζύμη. Γι' αυτό πρέπει με τα δάχτυλα μας να πιάνουμε λίγη ζύμη για να δούμε αν κολλάει. Εγώ βάζω 1.200 γρ. περίπου και η ζύμη γίνετε αφράτη και δεν κολλάει.
3. Αφού δώσουμε ότι σχήμα θέλουμε στα κουλουράκια μας, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 C για 15-20' αν τα θέλουμε μαλακά και 25'-30' αν τα θέλουμε σκληρά.
Είναι έτοιμα!!
(αν τα θέλετε με ζάχαρη τότε θα προσθέσετε 1/2 κούπα ζάχαρη στο αρχικό μείγμα και θα το ανακατέψετε λίγο παραπάνω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου