Γύρος χοιρινός!
υλικά για το κρέας:
1 κιλ. σπάλα χοιρινή
ή
500γρ. σπάλα + 500 γρ. πανσέτα
ή
500γρ. σπάλα + 500 γρ. πανσέτα
5-6 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
2 κουτ. της σουπ. μουστάρδα
πάπρικα,κάρυ,πιπέρι,ρίγανη,αλάτι
2-3 κουτ. της σουπ. ελαιόλαδο
εκτέλεση:
1. Αφού έχουμε πλύνει και κόψει σε λωρίδες το κρέας το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με τα μπαχαρικά του το λαδάκι και το κρεμμύδι το οποίο το τρίβουμε στον τρίφτη πριν το ρίξουμε στο κρέας.
2. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
3. Απλώνουμε το κρέας σε ένα ταψί,ανάβουμε το grill του φούρνου στο 250C-280C και το βάζουμε να ψηθεί.
4. Μετά από περίπου 20' το βγάζουμε από το φούρνο και γυρνάμε τα κομμάτια,το ξαναβάζουμε στο φούρνο για να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
5. Σε περίπου 30'-40' το κρεατάκι είναι έτοιμο, το ψιλοκόβουμε σαν γύρο.
υλικά για την "πίτα":
10 πίτες φρέσκες (είναι καλύτερες από τις κατεψυγμένες)
κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
ντομάτες κομμένες σε φέτες
τζατζίκι υλικά: 200γρ. γιαούρτι
1 μικρό αγγουράκι τριμμένο και στημένο
1/1,5 κουτ. της σουπ. ξύδι
2 κσ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
κομμένες λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να διπλώσετε την πίτα
1 μικρό αγγουράκι τριμμένο και στημένο
1/1,5 κουτ. της σουπ. ξύδι
2 κσ. ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
κομμένες λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να διπλώσετε την πίτα
Για τις πίτες: τις βρέχουμε με νερό, με ένα πινελάκι βάζουμε λίγο λαδάκι και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος.
Γεμίζουμε διπλώνουμε και είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου