Πουγκάκια σφολιάτας με μήλα!
υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
3 μήλα
1 κ. του γλ. κανέλα
3-4 κ. της σουπ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
1 γεμάτη κ. της σουπ. βούτυρο αγελάδος ή φυτικό
απο 1 πορτοκάλι το χυμό του
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα. Τα βάζουμε σε τηγάνι μαζί με το βούτυρο,την ζάχαρη,τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα. Σοτάρουμε τα μήλα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να δέσει η "σάλτσα" σαν σιρόπι.
2. Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας στα τέσσερα.
3. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού γέμιση μήλου που έχουμε ετοιμάσει,κλείνουμε τις άκρες και τα τοποθετούμε στο ταψάκι που θα τα ψήσουμε.
4. Προσθέτουμε λίγο σιροπάκι από τα μήλα και ψήνουμε στους 175-180C για περίπου 40'.
5. Είναι έτοιμα.
6. Τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με παγωτό βανίλια.
Δοκιμάστε τα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου