Φακές με ρύζι (Φακόρυζο)

Φακές με ρύζι
(Φακόρυζο)
υλικά:
250 γρ. φακές
250 γρ. ρύζι κίτρινο
50 ml. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια 
1 κύβο λαχανικών
1 δαφνόφυλλο
αλάτι-πιπέρι
εκτέλεση:
 1. Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει.Μόλις πάρουν μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά..
 2. ..και αδειάζουμε όλο το νερό.
 3. Βάζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο και τον κύβο λαχανικών και σιγοβράζουμε για 20'.
 4. Βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα αντικολλητικο ,κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει και αυτό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα.

 5.Αφού έχουν περάσει τα 20' στις φακές και έχει μείνει μέσα ζωμός περίπου 2-21/2 ποτήρια (αν όχι προσθέτουμε ζεστό νερό)προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το ρύζι αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 20' μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Θα γίνει σαν ριζότο αλλά όσο περνά η ώρα γίνετε σπειρωτό. Για αυτό σε όποιο στάδιο θέλουμε το σερβίρουμε.
 Όταν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
(αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λεμονάκι)
Είναι έτοιμο!!

Σχόλια