Τάρτα με μαρμελάδα και αμύγδαλα


Τάρτα με μαρμελάδα και αμύγδαλα!

υλικά γέμισης:
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
50 γρ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ. γλ. βανίλια
2 κ. σ. γάλα
1 κούπα μαρμελάδα(ότι σας αρέσει) 
 υλικά τάρτας:
150 γρ. βούτυρο
220 γρ. αλεύρι
2 κ. σ. κορν φλάουερ
1/2 κ. γλ. baking powder
70 γρ ζάχαρη άχνη
1/4 κ. γλ. βανίλια
2-4 κ. σ. νερό

εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα υλικά για την τάρτα στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει..
 .. σαν άμμος.
 Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε μια-μια κουταλιά νερό μέχρι να γίνει ζύμη.
 2. Απλώνουμε την ζύμη σε λαδόκολλα,την τοποθετούμε μέσα σε φόρμα 22 ή 24 Ø και την βάζουμε για 20' στο ψυγείο.
 3. Σε κατσαρολάκι με σιγανή φωτιά βάζουμε τα υλικά της γέμισης εκτός από την μαρμελάδα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αποσύρουμε.
 4. Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο απλώνουμε με ένα κουτάλι την μαρμελάδα και από πάνω περιχύνουμε το μείγμα με το  βούτυρο. 
 5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25'-30'
Είναι τέλεια να την σερβίρεται ζεστή!!!
Καλή επιτυχία

Σχόλια