υλικά:
ζύμη τάρτας
350 γρ. σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
3 αυγά
2 κ.σ. σιμιγδάλι χονδρό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο άνηθο
1 κεσέ γιαούρτι
150 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
Ζύμη τάρτας:
350 γρ. αλεύρι
160 βούτυρο
1 αυγό
2 κ.σ. νερό
εκτέλεση:
1. Φτιάχνουμε την ζύμη. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο και τα χτυπάμε (να γίνει σαν άμμος). Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2'-3'. Έπειτα ρίχνουμε τις 2 κ.σ. νερό και έτοιμη η ζύμη της τάρτας.
2. Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα όσο η ταρτιέρα που έχουμε. Βάζουμε επάνω την ζύμη, καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα για να ανοίξουμε το φύλλο της τάρτας εύκολα.
3. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και τοποθετούμε το ανοιγμένο φύλλο τάρτας στην ταρτιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10'.
4. Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,αλάτι, πιπέρι.
5. Ανακατεύουμε και περιμένουμε λίγο να βγάλουν τα νερά τους και να εξατμιστούν, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ για κρυώσουν λίγο.
6. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σιμιγδάλι,την φέτα τριμμένη, το γιαούρτι, πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς ..
..και ανακατεύουμε.
7. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, το απλώνουμε να πάει παντού.
8. Ψήνουμε για 30'-35' στους 175-180 C.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου