Ψωμάκι Μπριός

Ψωμάκι Μπριός 

υλικά:
2 κούπες αλεύρι
3/4 κούπας γάλα
2 αυγά
1 κ.γλ. αλάτι
4 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γλ. μαγιά ξηρή
1 κ.σ. ζάχαρη

εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε μέσα σε κατσαρόλα το γάλα, το αλάτι, την ζάχαρη, το βούτυρο και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε. Σε χαμηλή φωτιά.
2. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την μαγιά και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας.
3. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε ήσυχο να φουσκώσει για περίπου 30'.
4. Βάζουμε την αφράτη φουσκωμένη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
 5. Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια.
6. Τα ανοίγουμε σαν μπαστουνάκια.
7. Τα φτιάχνουμε ότι σχήμα μας αρέσει, σαλιγκαράκια, φιογκάκια και τα βάζουμε μέσα σε φόρμα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
8. Τα αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15'-20' στους 175-180C

Καλή επιτυχία!

Σχόλια