Μανιτάρια φρικασέ!
υλικά:
1 - 1.200 κ. μανιτάρια διάφορα
(έχω βάλει πλευρώτους, Portobello, καφέ μικρά μανιτάρια)
2 μαρούλια
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρ. φλ. ρύζι γλασέ
κορν φλάουερ
1-2 λεμόνι
αλάτι -πιπέρι
ελαιόλαδο
εκτέλεση:
*Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα υλικά*
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι για να αρχίσει το σοτάρισμα.
*Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα υλικά*
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι για να αρχίσει το σοτάρισμα.
2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
3. Μόλις δούμε ότι έχει μειωθεί ο όγκος τους και έχουν βγάλει τα υγρά τους.
4. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,
τα μαρούλια,
τον άνηθο,
το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει
αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και καπακώνουμε.
Μετά από 20' περίπου.
5. Στύβουμε τα λεμόνια βάζουμε 2-3 κ.σ. Κορν φλάουερ ανακατεύουμε και..
..το ρίχνουμε μέσα στο φαγητό μας για να χυλώσει το ζουμάκι του. Το ανακατεύουμε αφήνουμε για 3'-4' και αποσύρουμε από την φωτιά.
Είναι έτοιμο να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου