Σούπα με σιτάρι

Σούπα με σιτάρι!
υλικά:
2 - 21/5 κούπες σιτάρι βρασμένο
1 μεγάλο καρότο κομμένα σε κυβάκια
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες μέτριες σε κυβάκια
2 litr. ζωμό από το σιτάρι
1 κύβο λαχανικών
αλάτι - πιπέρι
λεμόνι
μαϊντανό
ελαιόλαδο

 εκτέλεση: 
* Το σιτάρι θέλει μια προετοιμασία πριν το χρησιμοποιήσουμε :
α) Θέλει τουλάχιστον 6 ώρες μούλιασμα σε νερό.
β) Βράσιμο περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει, να "σκάσει" και να βγάλει την "κόλλα" του.

Αφού έχουν γίνει όλα αυτά ξεκινάμε : 
1. Μετράμε το ζωμό από το σιτάρι αν δεν είναι 2 litr. συμπληρώνουμε με νερό και τον ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λάδι και όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.   
2. Μετά από 35'- 40' η σούπα έχει πήξει. Αν δεν έχει πήξει συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμα.
3. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε ρίχνοντας χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
Δοκιμάστε τη!

Σχόλια