Κολοκυθόπιτα αλμυρή

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με πορτοκαλι κολοκύθα!

υλικά ζύμης:
600 γρ. αλεύρι
2 κ. σ. ξύδι
αλάτι
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
νερό

υλικά γέμισης:
500 γρ. κολοκύθα τριμμένη και στυμμένη
3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 κούπας τραχανά ξινό ή ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

 εκτέλεση:
1. Αφού έχουμε ετοιμάσει την ζύμη και την έχουμε αφήσει ήσυχη περίπου 30'. Τη χωρίζουμε σε δύο άνισα μέρη. Η μια μπάλα ζύμης να είναι λίγο μεγαλύτερη.
2. Παίρνουμε την μεγαλύτερη μπάλα ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο. (όχι λεπτό)  
 3. Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί  και τοποθετούμε το ανοιγμένο φύλλο.
4. Βάζουμε την γέμιση. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο . Το βάζουμε από πάνω από την γέμιση, σφραγίζουμε γύρω γύρω με τα δάχτυλά μας τα δύο φύλλα. Χαράζουμε σαν την πίτσα ραντίζουμε με λίγο νεράκι, λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο. 
5. Ψήνουμε στους 175C για 1 : 10' περίπου.
 
 Καλή επιτυχία!!

Σχόλια