Μαρμελάδα πορτοκάλι - μανταρίνι
υλικά:
800 γρ. πορτοκάλια καθαρισμένα
200 γρ. μανταρίνια
1/2 ποτηράκι νερό
1 κ. ζάχαρη
2 βανίλιες
800 γρ. πορτοκάλια καθαρισμένα
200 γρ. μανταρίνια
1/2 ποτηράκι νερό
1 κ. ζάχαρη
2 βανίλιες
εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια (φλούδα, το άσπρο μέρος κάτω από την φλούδα και τα κουκούτσια.)
2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το 1/2 ποτηράκι νερό. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 60'. Όταν δούμε ότι το φρούτο έχει μαλακώσει το αποσύρουμε από την φωτιά και με τον βοηθό μας το κόβουμε για μαρμελάδα, προσθέτουμε και τις βανίλιες ανακατεύουμε και όταν κρυώσει γεμίζουμε τα βαζάκια μας.
1. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια (φλούδα, το άσπρο μέρος κάτω από την φλούδα και τα κουκούτσια.)
2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το 1/2 ποτηράκι νερό. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 60'. Όταν δούμε ότι το φρούτο έχει μαλακώσει το αποσύρουμε από την φωτιά και με τον βοηθό μας το κόβουμε για μαρμελάδα, προσθέτουμε και τις βανίλιες ανακατεύουμε και όταν κρυώσει γεμίζουμε τα βαζάκια μας.
Καλή επιτυχία.!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου