Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα!
υλικά:
1 πακέτο φύλλο Κρούστας
3 αυγά
ποτήρι καλαμποκέλαιο
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
200 γρ. γιαούρτι
βανίλια
1 πορτοκάλι

εκτέλεση:
1. Πλένουμε το πορτοκάλι και τρίβουμε με τον τρίφτη γύρω γύρω.
2. Κόβουμε το φύλλο σε μικρά κομματάκια. 
3. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη.
4. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά,το baking powder, την βανίλια, το γιαούρτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
5. Τέλος, προσθέτουμε λίγο λίγο το φύλλο, ανακατεύοντας.
6. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 175C για 40' - 45'.
 υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 1/5 ποτήρια νερό
το πορτοκάλι σε φέτες
(Σιγοβράζουμε για 10' - 12')
1. Αφαιρούμε τις φέτες του πορτοκαλιού από το σιρόπι.
2. Κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε κουτάλα κουτάλα. 
Στολίζουμε τα κομμάτια της πορτοκαλόπιτας με τις φέτες πορτοκαλιού που είχαμε βάλει μέσα στο σιρόπι.
Καλή επιτυχία!!

Σχόλια