Ταχινόπιτες!
υλικά:
για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
3/4 από 1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ τριμμένη μαστίχα Χίου
1 κ.γλ. μαχλέπι τριμμένο
1 1/2 κούπα νερό χλιαρό
(Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε την ζύμη ήσυχη για 10' περίπου)
υλικά για το μείγμα με ταχίνι:
400 γρ. ταχίνι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ)
εκτέλεση:
1. Κόβουμε από την ζύμη κομμάτι κομμάτι (όσο ένα πορτοκάλι) και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
500 γρ. αλεύρι
3/4 από 1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ τριμμένη μαστίχα Χίου
1 κ.γλ. μαχλέπι τριμμένο
1 1/2 κούπα νερό χλιαρό
(Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε την ζύμη ήσυχη για 10' περίπου)
υλικά για το μείγμα με ταχίνι:
400 γρ. ταχίνι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ)
εκτέλεση:
1. Κόβουμε από την ζύμη κομμάτι κομμάτι (όσο ένα πορτοκάλι) και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο, ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
2. Αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα με το ταχίνι.
3. Το γυρίζουμε σαν ρολό
το στρίβουμε
Το φτιάχνουμε σαλιγκαράκι και το τοποθετούμε σε λαμαρινάκι με λαδόκολλα. Αφήνουμε τις ταχινόπιτες σε ζεστό μέρος για 20' - 30'.
Ψήνουμε στους 160C για 20' - 25' μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου