Αρακάς λεμονάτος

Αρακάς λεμονάτος!

υλικά:
1 κιλό αρακά
3 καρότα
2 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
(αν θέλετε και 1 κύβο λαχανικών)


 εκτέλεση:
1. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθεί καλά όλος ο πάτος της, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει.
2. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
3. Μετά από περίπου 5'-10' προσθέτουμε και τα καρότα.
4. Μετά από 3'- 4' προσθέτουμε τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.
5.  Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να μισοκαλύψουμε τα λαχανικά.Κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για περίπου 45'- 60'.
6. Όταν το φαγητό μας έχει βράσει και χυλώσει το ζουμάκι του, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και τον άνηθο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και μετά από 10' είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη.

Σχόλια